VAN / MURADİYE - Muradiye Akbulak Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu

Van Muradiye Akbulak BİST YBO Öğrencileri E-Konferans İle Cern´e Canlı Bağlandı.

Van –Muradiye Akbulak Bist Ybo öğrencileri “Bilime Yolculuk Projesi” ve “Keep Calm and Focus on CERN Projects” projeleri  kapsamında düzenlenen e-konferansa canlı olarak bağlandı. Türkiye genelinde öğrencilerimizin fen bilimlerine, temel bilimler ve sosyal bilimlere ilgi duyan bireyler olması, fen bilimleri ve temel bilimler sayesinde kendileri için ve ülkemiz için neler yapabileceklerini örnekleriyle görmelerini sağlamak ve bunu bizzat kendileri başaran örnek insanlardan bilgi almalarını sağlamak amacıyla yürütülen proje kapsamında proje kordinatörü Ayşenur Özdemir ile yapılan bağlantılar sonucunda okulumuz da canlı olarak e-konferansa katılma şansını yakaladı. Okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Tuğba BOZDOĞAN’ın rehberliğinde 8.ve 7.sınıflarımızdan öğrencilerimiz, 4 Nisan 2016 Pazartesi günü 10.00 ile 12.00 saatleri arasında  Cern ‘de  bulunan  Dr. Bora AKGÜN  ve  Doç. Dr.Umut KÖSE’ninkonuşömacı olduğu “Evrenin En Gizemli Parçacığı” adlı söyleşisine katılıp, sunum sonunda sorularını sorma fırsatı yakaladılar.

Yayın: 07.04.2016 - Güncelleme: 07.04.2016 11:30 - Görüntülenme: 458